Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Βραβείο!!!!!!!!!

   Με πολύ μεγάλη χαρά και μόλις στον 1ο μήνα " ζωής " του το νεογέννητό μου μπλογκάκι δέχτηκε το πρώτο του βραβειάκι-δωράκι!!!!! Χαρά απερίγραπτη όταν υπάρχει επιβράβευση των προσπαθειών σου και μάλιστα από συναδέλφους άξιους και χαρισματικούς σε αυτό που λένε εκπαίδευση!!

   Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συνάδελφο και διαδικτυακή φίλη Έφη Μπακή και το blog της Αν όλα τα παιδιά της γης που με τίμησε με το Liebster Award!!
Το "Liebster Award" είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνουν  ακόμα περισσότερα blogs ευρύτερα γνωστά στο διαδίκτυο!

 

Ακολουθούν οι  κανονισμοί, οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις, καθώς και τα blogs που προτείνω.

 
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟI
 
Α) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν  widget ή gadget. 
 
Β) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
 
Γ) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers  και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.


Ε) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από  τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.


1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Όσα χρόνια δουλεύω κρατάω σχολικό ημερολόγιο. Είναι ένας τρόπος να οργανώνω τη δουλειά μου και να θυμάμαι αυτά που κάνω κάθε σχολική χρονιά στην τάξη. Φέτος απλά πήρα την απόφαση να το μοιραστώ ινερνετικά με τον κόσμο γιατί θα ήταν ένας τρόπος να δουν οι συνάδελφοι πως δουλεύουν τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. 'Ετσι γεννήθηκε το ημερολόγιο της Γιώτας..

 2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει

Όσο περνούν τα χρόνια συνειδητοποιώ ότι με ενθουσιάζουν τα απλά καθημερινά πράγματα... Από μια βόλτα στο πάρκο, μέχρι τη βουή της χριστουγεννιάτικης Νέας Υόρκης. Με ενθουσιάζει να περνώ χρόνο με τα παιδιά και να παρατηρώ τις ασχολίες τους και τις αντιδράσεις τους . Να τα βλέπω να βρίσκουν τη μαγεία σε πράγματα απλά που εμείς οι ενήλικες έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει.
 
3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;. 

Θεωρώ πως τα σχόλια είναι μια πολύ δυνατή ανατροφοδότηση . Η επιβράβευη και η αναγνώριση δίνουν δύναμη για τη συνέχεια και βέβαια όταν τα σχόλια είναι καλοπροαίρετα η εξέλιξη είναι μονόδρομος!!
 
4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;

Το blog μου είναι η τήρηση ενός ηλεκτρονικού ημερολογίου . Στην ουσία παρουσιάζουμε δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην τάξη μας έτσι ώστε οι γονείς  και η διοίκηση του σχολείου να παρακολουθούν τι γίνεται στο ελληνικό σχολείο και οι συνάδελφοι να παίρνουν ιδέες και να βλέπουν πως λειτουργούν τα πράγματα στην αντίπερα όχθη.
 
 5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
 
Είμαι πανευτυχής να πω ότι είχα την απίστευτη τύχη, τιμή και χαρά να γνωρίσω αρκετές συναδέλφους και φίλες- πια- καρδιάς που διατηρούν blogs και μας βάζουν καθημερινά στις τάξεις τους!! Για μένα που υπηρετώ σε σχολείο έξω η βοήθειά τους είναι πραγματικά ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!!!!!!!
 
 6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;

Ελπίζω να συνεχίσω να συνεργάζομαι με παιδάκια που θα μου δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσω να γεμίζω τις σελίδες του ημερολογίου μου..
 
 7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;

Αυτό που κάνω καλύτερα είναι ότι έχω καταφέρει πια να αναγνωρίζω το παιδάκι μέσα μου και να του δίνω την απαραίτητη σημασία μέσα στην ημέρα...

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;

Όταν έχω να γράψω στο ημερολόγιό μου η αλήθεια είναι πως ο χρόνος σταματάει... Είναι η " στιγμή ¨μου...κάνω κάτι για μένα στο "εδώ " και στο "τώρα" χωρίς άγχος!!
 
 9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
Η αλήθεια είναι πως οι αναρτήσεις μου προκύπτουν πάντα ανάλογα με την ύλη του βιβλίου που πρέπει να καλύψουμε ... ( Εμείς εδώ στα νηπιαγωγεία έχουμε βιβλία!! ) Πάντα όμως συνδυασμένα με επίκαιρα θέματα( παγκόσμιες ημέρες, θρησκευτικές εορτές, γιορτές της πατρίδας μας) και πάντα συνδυάζοντας τη χειροτεχνία, τη μουσική και τα παιχνίδια για να ναι η εκμάθηση της ξένης γλώσσας των ελληνικών μια όμορφη εμπειρία για τα μικρά μου!


10) Ευχές για τον αναγνώστη;

Εύχομαι να έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό το όμορφο ταξίδι στην εκπαίδευση!!Να μοιραζόμαστε ιδέες και στιγμές και να ανοίγουμε τους ορίζοντές των παιδιών μας αλλά και των ίδιων των εαυτών μας!!


 Τα 10 blog που προτείνω είναι:

Φυσικά και υπάρχουν πολλά ακόμα blogs που παρακολουθώ και θαυμάζω...Επιφυλλάσσομαι.....

7 σχόλια:

  1. Γιωτούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!Τιμή μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωτα μου μεγαλη μου τιμη!!!Θα περιηγηθω στο μπλογκ σου και θα τα πουμε συντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή !!!!! Σε ευχαριστώ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώτα μου σου στέλνω με πολύ αγάπη ένα βραβειάκι που θα το βρεις εδώ:
    peritexno.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή