Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Α...α....όπως αεροπλάνο!

   Με αφορμή την ημέρα των Ταξιαρχών συζητήσαμε με τα παιδιά για τους Αγγέλους, οι οποίοι είναι προστάτες της Αεροπορίας και συνεπώς φροντίζουν όλα τα Αεροπλάνα και τα Αεροδρόμια και τους Αεροπόρους.... Ιδανική ευκαιρία να μάθουμε το Α!!


   Οι άγγελοι είναι οι βοηθοί του Θεού που στέκονται στο πλάι μας, μας προσέχουν, μας κρατούν μακρυά από κακοτοπιές, κοιμούνται μαζί μας το βράδυ για να μη φοβόμαστε το σκοτάδι και να μας προσέχουν από τα άσχημα όνειρα, μεταφέρουν τους προβληματισμούς μας στο Θεό και γενικότερα μας βοηθούν στην επικοινωνία μαζί Του. Οι πιο γνωστοί είναι ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ, οι οποίοι είναι και οι αρχηγοί των υπόλοιπων αγγέλων. 

   Με αφορμή τα δικά τους ονόματα βάλαμε κάτω και τις δικές μας καρτέλες και αρχίσαμε να αναζητάμε τα Α στα ονόματα όλων μας. Έχουν ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ "Α" ; Ποιος από εμάς έχει "Α" στο όνομά του; Πόσα έχει ο καθένας; Ποιος έχει τα περισσότερα; Ποιος τα λιγότερα; Υπάρχει κάποιος που δεν έχει κανένα "Α" στο όνομά του; Ποιος ξέρει να πει μια λέξη από Αα; 

   Έπειτα παρατηρήσαμε εικόνες από αεροπλάνα και φωτογραφίες σχετικές με τα αεροπλάνα, τα αεροδρόμια, τα πιλοτήρια, τα σήματα της αεροπορίας και τους πιλότους. Η αλήθεια είναι ότι τα σήματα της αεροπορίας πολύ μας εντυπωσίασαν. Παρατηρήσαμε το σχήμα τους, τα χρώματα τους και είδαμε ότι κάποια είχαν επάνω και προτασούλες ή λογάκια.... Τι μπορεί να λένε; Μαντέψαμε και γράψαμε τα δικά μας "μοτο". Έπειτα έδωσα στα παιδιά καρτελάκια που έγραφαν διάφορες προτασούλες. Ο καθένας έπρεπε να διαλέξει ένα καρτελάκι και να ζωγραφίσει ένα αεροπορικό σήμα εμπνευσμένο από αυτό που έλεγε το καρτελάκι του.




"Πέτα ελεύθερα"

"Πέτα ψηλά"




   Έπειτα έχοντας παρατηρήσει τα αεροπλάνα από φωτογραφίες και υλικό από το διαδίκτυο φτιάξαμε τα δικά μας αεροπλανάκια....


Κόψαμε

Ζωγραφίσαμε



Κολλήσαμε

Έτοιμα αεροπλανάκια να μας ταξιδέψουν μακρυά!

   Αεροπλάνο όμως χωρίς αεροδρόμιο και αεροδιάδρομο δεν υφίσταται κι έτσι με αφορμή μια πολύ ωραία δουλειά της φίλης Αριάδνης που είδα στο Εδώ Νηπιαγωγείο  φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας αεροδρόμια σε σχήμα Α. 





   Και όσο ετοιμαζόταν η γωνιά του αεροπόρου στην τάξη μας, κάναμε ασκησούλες από το βιβλίο μας και φύλλα εργασίας για το Αα, ζωγραφίσαμε αγγέλους και φτιάξαμε κι ένα αεροπλανάκι σε παζλ για να παίζουμε στο σπίτι.
















Και η γωνιά του αεροπόρου μας που στολίζει ακόμα την τάξη μας...



   Σας αποχαιρετώ με ένα βιντεάκι που αρέσει πολύ στα παιδιά από το "Ένα γράμμα μια ιστορία":  
                       
 :-)

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου