Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Διαδώστε τα νέα: Ήρθε το 2018!!!!!!!!!!!

   Η καινούργια χρονιά ήρθε με πολλά χαμόγελα, θετική διάθεση και ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες!! Εύχομαι σε όλους μια υπέροχη χρονιά με υγεία και χαμόγελα! Μακάρι όλοι μας αυτή τη χρονιά να καταφέρουμε να αποκτήσουμε αλλά και να διατηρήσουμε όλα εκείνα που μας κάνουν αληθινά ευτυχισμένους! 

   Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, εμείς, στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, κάναμε ποδαρικό στα σχολεία. Ξαναβρεθήκαμε με τους φίλους μας και είμαστε έτοιμοι για δυναμικό ξεκίνημα Θεού θέλοντος και φυσικά καιρού επιτρέποντος, αν λάβουμε υπόψη μας το απίστευτο κρύο που πλήττει τη Νέα Υόρκη το τελευταίο δεκαήμερο!! 


   Αφού ανταλλάξαμε τις ευχές μας, αγκαλιαστήκαμε και είπαμε πως περάσαμε όλες αυτές τις ημέρες. Περιγράψαμε τα δώρα που μας έφερε ο Άγιος Βασίλης αλλά και όλα όσα μας χάρισαν οι γονείς μας και οι υπόλοιποι συγγενείς. Όλοι είχαμε πάρα πολλά νέα να πούμε!!! Με πόση χαρά και τι κέφι επιστρέψαμε και ξαναβρεθήκαμε τη νέα χρονιά.........Χαρούμενους και κεφάτους μας βρήκε το 2018 πίσω στα θρανία.

   Με τα παιδιά παρατηρήσαμε τους αριθμούς του 2018. Είδαμε που μοιάζει με την προηγούμενη χρονιά, ποιους αριθμούς έχει ίδιους ( το 2, το 1 και το 0)  και ποιος είναι ο διαφορετικός ( το 8). Είπαμε τους αριθμούς, τους βάλαμε στη σειρά 0-1-2-8 και έπειτα έγραψα το έτος της καινούργιας χρονιάς στον πίνακα και τα παιδιά προσπάθησαν παίρνοντας αριθμούς να συνθέσουν το 2018.

Οι αριθμοί που χρησιμοποιούμε για να γράψουμε την χρονολογία

Προσπαθούμε να βάλουμε τους αριθμούς στη σειρά

Συνθέτουμε το 2018


Κάνουμε συγκρίσεις ποιος αριθμός είναι μεγαλύτερος-μικρότερος από τον άλλον


Συγκρίνουμε ποιοι αριθμοί είναι ίδιοι στις χρονολογίες 2017-2018



   Έπειτα καταγράψαμε με τα παιδιά τι θέλουμε να καταφέρουμε την καινούργια χρονιά (
 προαγωγή προφορικού λόγου) :

- Να κοιμάμαι μόνος μου στο δωμάτιό μου.
- Να μάθω ποδήλατο.
- Να ακούω τη μαμά.
- Να μη μαλώνω με τα αδέρφια μου.
- Να διαβάζω πολλά παραμύθια.
- Να αφήνω το μπαμπά να δουλεύει.
- Να μην κάνω πολλές ζημιές.
- Να είμαι καλό παιδί.

   Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η πρώτη χειροτεχνία της χρονιάς. Φτιάξαμε παιδάκια φορώντας γιορτινά καπελάκια του 2018 και έχοντας καραμούζες στο στόμα. Ουσιαστικά φτιάξαμε σε χειροτεχνία τους εαυτούς μας όπως ήμασταν όταν γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά στο σπίτι μας.










   Από την πολύ πολύ παγωμένη Νέα Υόρκη....

   Καλή και γούρικη χρονιά....

Τα γουράκια που με πολύ απλά υλικά έφτιαξα για τις αγαπημένες συναδέλφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου