Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ταρανδάκια γιορτινά βγήκαν βόλτα στα κλεφτά....

   Σήμερα Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μικροί και ακόμα πιο μικροί ασχολούμαστε με τα αγαπημένα ταρανδάκια.


    Τα γνωστά σε όλους ελαφάκια που μεταφέρουν ακούραστα τον αγαπημένο Άγιο Βασίλη σε κάθε γωνιά του πλανήτη προκειμένου να αφήσει τα δωράκια του σε όλα τα παιδάκια.
Σερφάροντας ώρες ατελείωτες στο διαδίκτυο βρήκα πανέμορφα και πανεύκολα ταρανδάκια να κατασκευάσουν τα μικρά χεράκια μόνα τους με όσο το δυνατόν λιγότερη βοήθεια από μένα. Με μουσική υπόκρουση το " Ρούντολφ το ελαφάκι" ξεκινήσαμε δουλειά...

Βρεφικό τμήμα

   Στόχος είναι να φτιάξουν τα παιδιά ένα στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ταρανδο- στολιδάκι το κάνω πολλά χρόνια και είναι από τις αγαπημένες μου κατασκευές την περίοδο των Χριστουγέννων...Ευτυχώς αρέσει πάντα πολύ πολύ και στα παιδιά!!
   Ξυλάκια πολύχρωμα, χρωματιστά πον πον, στολίδια, ματάκια , σύρματα πίπας όλα σκορπίστηκαν μπροστά στα παιδιά ... Η μόνη οδηγία να διαλέξουν 3 ξυλάκια ίδιου χρώματος και από τα υπόλοιπα υλικά 2 ματάκια, 1 πον πον για μυτούλα, 1 σύρμα πίπας για κερατάκια και όποιο στολίδι τους άρεσε ( ευκαιρία να κάνουμε επανάληψη τους αριθμούς 1 και 2 ).









   Αφού το κάθε παιδάκι διάλεξε τα υλικά που προτιμούσε τους άφησα χρόνο να έρθουν σε επαφή με τα υλικά.... Να παίξουν με τα σύρματα πίπας ξιφομαχίες ...να πετάξουν τα πον πον το ένα στο άλλο, να σκορπίσουν όοοοολα τα ματάκια στο πάτωμα ( ! ) και τελικά να φτιάξουν τα ελαφάκια τους όπως τα φαντάζονταν....










Εξαιρετικές οι προτάσεις τους .... Μεγαλούργησαν οι βενιαμίν του σχολείου μας...... 

Ταρανδο στολιδάκια έτοιμα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο...

Η χαρά τους απερίγραπτη και μεγάλη απ ότι βλέπετε!!!






Νηπιαγωγείο ( απογευματινό τμήμα)

   Από την προηγούμενη ημέρα το κουτί των δραστηριοτήτων είχε δείξει την καρτέλα που έλεγε " ΤΑΡΑΝΔΑΚΙΑ". Ακούσαμε τον πολύ δημοφιλή Ρούντολφ και ξεκινήσαμε με τη μέθοδο της χαρτοδιπλωτικής να φτιάχνουμε τα δικά μας ελαφάκια.



Διπλώνουμε..

Κολλάμε..


Βάζουμε ματάκια....

Βάζουμε μυτούλες..
Κολλάμε κερατάκια..και...

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΤΑΡΑΝΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!







   Με αφορμή τα ταρανδάκια κάναμε επανάληψη στη φωνούλα Ττ....την αναγνωρίσαμε, βρήκαμε το αδερφάκι της το  μικρό τ, είπαμε λεξούλες, τη βάλαμε παρεούλα με άλλες φωνούλες( Αα, Ιι, Οο, Εε)  για να δούμε πως ακούγεται , τη σχηματίσαμε με ξυλάκια, μαρκαδόρους, με τα δαχτυλάκια μας, με το σώμα μας, την ξεχωρίσαμε στα διάφορα κουτιά με γραμματάκια που έχουμε στην τάξη μας ( πλαστικά- μαγνητικά γραμματάκια, χάρτινα γραμματάκια, κυβάκια με γράμματα, μανταλάκια με γράμματα) ...Κάναμε και μερικές ασκήσεις από το βιβλίο!!

   Επόμενο καρτελάκι....επόμενη δραστηριότητα...

Η Νεφέλη μας τραβάει το επόμενο καρτελάκι..




Συνεχίζεται...





5 σχόλια:

  1. Στο είπα θα σε παρακολουθώ! Τέλεια τα πρώτα ταρανδάκια με τα γλωσσοπίεστρα! Περιμένω να δω τι θα κάνετε με τους τρεις μάγουςΤον Γκασπάρ, τον Μελχιόρ και τον Βαλτάσαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Νικολεττίτσα!!!!!!! Η αλήθεια είναι πως και γω αναρωτιέμαι τι θα προκύψει με τους 3 μάγους...Εν αναμονή!!!

      Διαγραφή
  2. Mπράβο σε όλα τα παιδάκια!!!!!Μπράβο και σε σένα Γιώτα μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή