Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα.. Αγάπη..Οικογένεια..

    Η εβδομάδα που πέρασε τα είχε όλα....Πολλές προσωπικές υποχρεώσεις - εξ ου και η αποχή από το blog- , πολλές υποχρεώσεις με όλα τα τμήματα του σχολείου, πολύ προετοιμασία , πολλές πρόβες, πολύ δουλειά, αλλά και πολύς ενθουσιασμός!! Όλα λειτουργούν με ταχείς ρυθμούς , αλλά....ρυθμούς χριστουγεννιάτικους!
 
   Το πρώτο καρτελάκι που είχαν τραβήξει από το κουτί των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων ήταν το καρτελάκι με τη λέξη ΑΓΑΠΗ.





    Συμφωνήσαμε να σκεφτούμε αυτή τη λέξη στο σπίτι και την επόμενη ημέρα θα τη συζητούσαμε.. Και ακριβώς έτσι έγινε.. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα την επόμενη ημέρα..Είχαν μια γλυκιά ανυπομονησία και προσμονή  για το πως θα δουλεύουμε τις καρτέλες του κουτιού!
 
   Για να ξεκινήσουμε από κάπου τους ρώτησα ποιο είναι το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε τη λέξη ΑΓΑΠΗ. . LOVE . . Τα μισά παιδάκια της τάξης μου είπαν τη μαμά τους...Αγάπη =Μαμά!!! ( Καμία έκλπηξη αν σκεφτώ πως και γω την ίδια απάντηση θα έδινα....!! ) Άλλα είπαν το μπαμπά, τα αδέρφια τους και ένα παιδάκι είπε και μένα- πόση ευτυχία... :-) .
 
   Στη συνέχεια συζητήσαμε πως καταλαβαίνουμε την αγάπη και πως την εκφράζουμε. Είπαμε άλλες λεξούλες που ταιριάζουν με τη λέξη αγάπη, όπως καρδιά, φιλιά, αγκαλιά, χαρά... Καταλήξαμε ότι η αγάπη ανήκει στα συναισθήματα εκείνα που μας κάνουν χαρούμενους...Η αγάπη μας κάνει να χαμογελάμε και την αισθανόμαστε ακριβώς εκεί...στο μέρος που χτυπάει η καρδιά μας..
Την αγάπη τη νιώθουμε εκεί που χτυπάει η καρδιά μας..

Η καρδιά μας χτυπάει χαρούμενα..

Κατηγοριοποιήσαμε όλες τις απαντήσεις γράφοντάς τες στον πίνακα....Αγάπη είναι.....

...όταν η καρδιά μας είναι χαρούμενη!!! ( Άρτεμη)
'

   Επηρεασμένοι από το θέμα της οικογένειας με το οποίο ασχολούμασταν τον προηγούμενο καιρό φτιάξαμε την οικογένεια της καρδιάς μας. Ζωγραφίσαμε οικογενειακές στιγμές ευτυχίας ή και καθημερινής ζωής με πρόσωπα αγαπημένα της οιγογένειάς μας, κόψαμε καρδιές για φύλλωμα δέντρου, κολλήσαμε κορμούς στα καρδουλόδεντρά μας για να δείξουμε ότι η οικογένειά μας είναι οι ρίζες μας και...πάρτε μια γεύση πως δουλέψαμε και τι δημιουργήσαμε..

Ζωγραφίζουμε οικογενειακές στιγμές.... ( Μελίνα Κ.)

Αγάπη είναι η μαμά.. ( Παρασκευή)

Αγάπη είναι η μαμά..( Άρτεμη)

Αγάπη είναι η οικογένειά μου ( Χρήστος)

Αγάπη είναι η μαμά και ο μπαμπάς (Μαριάννα)

Αγάπη είναι η αδερφή μου.. ( Μελίνα Φ.)
Αγάπη είναι όσα κάνω με την οικογένειά μου ( Ελεάννα)

Ζωγραφίζω την οικογένειά μου ( Νεφέλη)


Κόβουμε...

Κολλάμε...

Όλη η διαδικασία...



Το δέντρο συμβολίζει τις ρίζες μας...

Η καρδιά συμβολίζει την αγάπη μας για όλους όσους αγαπάμε..

....άλλωστε στην καρδιά μας κρύβουμε όσους αγαπάμε!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Η δραστηριότητα αυτή ολοκληρώθηκε σε 2 ημέρες...Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη και Τετάρτη 3 Δεκέμβρη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Την ιδέα για τα καρδουλόδεντρα την είχα δει πριν χρόνια κάπου στο διαδίκτυο, αλλά αδυνατώ να θυμηθώ από ποια συνάδελφο..Ας με συγχωρήσει...

Επόμενη καρτέλα που κληρώθηκε από το κουτί των δραστηριοτήτων .....



Εις το επανιδείν...





4 σχόλια:

  1. ΠΟλύ μου αρέσουν οι καρτούλες σας! ¨εξυπνος τρόπος να προσμένεις την επόμενη μέρα, την επόμενη λέξη! Τα δεντράκια πραγματικά πανέμορφα! Μπράβο ΗΓιωτούλα! Σας παρακολουθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ !!!!!!!!!!!!!!! ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δεντράκια σας καταπληκτικά!!!!!!Πολύ ωραία προσέγγιαση Γιώτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή