Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ώρα για πάρτυ!!!!!!!!!!

                                      Το πόσο αρέσουν τα πάρτυ σε όλους μας...........!!!!!!!!


   
      Ο Μάιος και ο Ιούνιος που κοντοζυγώνει είναι για την τάξη του Νηπιαγωγείου μας μήνες πολλών γενεθλίων και γιορτών και άρα επερχόμενων πάρτυ! Με αφορμή λοιπόν αυτό ασχοληθήκαμε με  το θέμα ΠΑΡΤΥ χρησιμοποιώντας το υλικό από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.


   Συζητήσαμε και καταγράψαμε γιατί κάνουμε πάρτυ ( γιορτή, γενέθλια ), πως προετοιμαζόμαστε για ένα πάρτυ ( καθαρίζουμε το σπίτι, ψωνίζουμε, μαγειρεύουμε, στολίζουμε το σπίτι, γράφουμε προσκλήσεις για να καλέσουμε τους φίλους μας, φτιάχνουμε την τούρτα..), τι κάνουμε στα πάρτυ ( χορεύουμε, παίζουμε, τρώμε, συζητάμε ), τι τρώμε στα πάρτυ ( τούρτα, τυροπιτάκια, κεφτεδάκια, γλυκάκια, σάντουιτς.....). Περιγράψαμε φωτογραφίες, είπαμε ποια είναι τα συναισθήματα που έχουμε όταν κάνουμε πάρτυ ή όταν πηγαίνουμε σε ένα πάρτυ, διαβάσαμε και το παραμύθι " Τα γενέθλια του Θωμά" και μπήκαμε όλοι σε party mood ...







   Αυτή η διαδικασία είχε έναν σκοπό: την προαγωγή του προφορικού λόγου. Οι επιμέρους στόχοι: Αφενός να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας,  αφετέρου να έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με τα ρήματα, δηλαδή τις λεξούλες εκείνες που μας δείχνουν τι κάνει κάποιος. Και όλα αυτά μέσα από μια βιωματική διαδικασία που λέγεται παιχνίδι.

   Φτιάξαμε λίστες με τις υγιεινές και λιγότερο υγιεινές τροφές των πάρτυ και παίξαμε με υλικό του προγράμματος.

   Κατηγοριοποιήσαμε τις τροφές βάσει χρώματος, γεύσης, διατροφικής αξίας. Γίναμε οικοδεσπότες των πάρτυ και ο καθένας έφτιαξε το μενού που θα προσφέρει για φαγητό στους καλεσμένους του δικού του πάρτυ... Φτιάξαμε λίστες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα εκείνα πράγματα που χρειαζόμαστε προκειμένου να οργανώσουμε ένα πάρτυ. Επίσης , γράψαμε προσκλήσεις, δλδ καλέσματα για τους φίλους μας. Είπαμε τραγούδια, χορέψαμε και λίγο, θυμηθήκαμε και ιστορίες και περιστατικά από δικά μας πάρτυ ή πάρτυ που έχουμε πάει , ή και πάρτυ που έχουμε κάνει στην τάξη στο ελληνικό σχολείο και πόσο όμορφα είχαμε περάσει, είδαμε φωτογραφίες και παρακάτω σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από τις δράσεις μας..



Υλικό από το πακέτο "Θέλεις να παίξουμε" ( Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου)

Το κάθε παιδί επιλέγει τι θέλει να προσφέρει στο πάρτυ του

                                                    


Διάκριση φρούτων

Διάκριση αλμυρών γεύσεων
Διάκριση τροφών ανάλογα τη διατροφική τους αξία

Διάκριση ανάλογα με το χρώμα

Φτιάχνουμε τα πιάτα του μπουφέ μας





   Και επειδή οι λίστες μας με τα ψώνια δεν φωτογραφήθηκαν ( ! ) θα σας δείξουμε τις χειροποίητες προσκλήσεις μας.....


















   Και με αφορμή τα πάρτυ, κάναμε και το Ω της ώρας...Το γράψαμε, το αναπαραστήσαμε με τα δάχτυλά μας, βρήκαμε λεξούλες από Ω και ω και φτιάξαμε και όμορφα ρολογάκια με cd, μια ιδέα από το krokotak που βρήκα στο pinterest και λάτρεψα....
   Και άμα έχεις γονείς συνοδοιπόρους που ανταποκρίνονται στις ορέξεις της δασκάλας από τη μια μέρε στην άλλη, γίνονται όμορφα πράγματα!!!!!!
















                             Καλό Σαββατοκύριακο Ελλάδα!!!  
                             Καλό τριήμερο Νέα Υόρκη!!!!!!!!! :-)




8 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα τα ρολόγια!!!!!Δεν σε ρωτάω....κλέβω την ιδέα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονάκι μου ευχαριστούμε!!! Κλέψε κλέψε......χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Άριιιιιι......... τιμή μου να πάρεις κάτι και από μένα!!!!!!!! <3

      Διαγραφή
  3. Άκρως διασκεδαστική..... ανάρτηση! όσο και τα ρολογάκια, δεν το συζητώ.... κλέβω κι εγώ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου ευχαριστούμε!!!!! Και εμεις διασκεδάσαμε με το θέμα!!!! Όσο για τα ρολογάκια....κλέψε ασυζητητί!!! Το άγιο Pinterest να ναι καλά με τις ιδέες του!!!!!!!!

      Διαγραφή