Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη στη Νέα Υόρκη ..

   Κάθε Τσικνοπέμπτη είθισται οι Έλληνες όλου του κόσμου να κρατούν το έθιμο του ψησίματος, της τσίκνας και του γλεντιού σε όποιο μέρος και αν βρίσκονται. Γιορτάζουν την τρελή αποκριά έστω και για μία ημέρα μαθαίνοντας έθιμα της πατρίδας, διαβάζοντας ιστορίες και κάνοντας αποκριάτικες κατασκευές.





   Έτσι και φέτος ξεκινήσαμε τον εορτασμό από το πρωί ... Όσο η ψησταριά στηνόταν από τον διευθυντή του σχολείου στην αυλή, τα μικρά παιδάκια του παιδικού άκουγαν - κάποια από αυτά για πρώτη φορά- για τις ελληνικές Απόκριες. Ένα έθιμο που μοιάζει με το Halloween ως προς τη μεταμφίεση αλλά διαφέρει ως προς την παράδοση και τη σημασία. Οι Απόκριες είναι οι 3 εβδομάδες πριν τη μεγάλη Σαρακοστή που θα μας οδηγήσουν στο Πάσχα και συνηθίζεται να εορτάζονται με μεταμφιέσεις, χορούς, γλέντια και καρναβαλίστικες παρελάσεις και δραστηριότητες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. 

   Με τα μικρά παιδάκια του σχολείου ζωγραφίσαμε χαρούμενους, πολύχρωμους κλόουν και φτιάξαμε όμορφες μάσκες εμπνευσμένες από το ζωικό βασίλειο... Προβατάκια, λιονταράκια, βατραχάκια, μελισσούλες, πασχαλίτσες , αγελαδίτσες, μαιμουδάκια, πεταλούδες αλλά και ένα γαιδουράκι έκαναν την εμφάνισή τους στην τάξη μας και περίμεναν υπομονετικά τα πρώτα σουβλάκια να βγουν από τα κάρβουνα...















   Όμως και με τα μεγάλα παιδιά του απογευματινού τμήματος περάσαμε εξίσου όμορφα... Διαβάσαμε την ιστορία του Αρλεκίνου, φτιάξαμε τους δικούς μας Αρλεκίνους,  είδαμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο αποκριάτικων στολών αλλά και εθίμων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, φάγαμε, χορέψαμε και φτιάξαμε αυτοσχέδιες μάσκες για να έχουμε ενθύμιο από τη φετινή Τσικνοπέμπτη.















Από τη Νέα Υόρκη.......

              Καλή Αποκριά !!!!!!!!!!!!!!! 

  

:-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου