Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μαμά σε αγαπώ με όλα τα κομμάτια της καρδιάς μου!

   Κάθε χρόνο ο Μάιος φέρνει τον ήλιο, την καλοκαιρία, τα όμορφα χρωματιστά λουλούδια και μία πολύ μεγάλη γιορτή: τη γιορτή της μαμάς! Εκατομμύρια μανούλες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν και τα παιδιά τους- μικρά και μεγάλα- ετοιμάζουν διάφορες εκπλήξεις και  δώρα για να τους προσφέρουν και να τους δείξουν την αγάπη τους.


* Προνήπια

   Η μανούλα για τα παιδάκια του παιδικού σταθμού είναι το νούμερο 1 πρόσωπο στη ζωή τους. Μετά από συζήτηση που κάναμε, καταγράψαμε τις απαντήσεις στην ερώτηση " Γιατί είναι η μαμά το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σου;" Οι απαντήσεις λίγο΄πολύ αναμενόμενες. Γιατί είναι αυτή που περνά τον περισσότερο χρόνο μαζί τους, που τους διαβάζει παραμύθια, που παίζουν μαζί, που πηγαίνουν βόλτες, που φτιάχνουν ωραία γλυκά, που βλέπουν ταινίες, που κοιμούνται μαζί τους, που τους φροντίζει όταν δε νιώθουν καλά, που τους φτιάχνει το αγαπημένο τους φαγητό, που τους παίρνει αγκαλιά, που τους λέει τραγούδια, που μαλώνει καμία φορά αλλά τους αγαπάει πιο πολύ από τον καθένα.

   Αφού συζητήσαμε για όλα όσα κάνουμε με τη μαμά μας, σχηματίσαμε με τα χεράκια μας το Μ για τη μαμά, το φτιάξαμε με το σώμα μας, με πλαστελίνη, το γράψαμε στα πινακάκια, το ζωγραφίσαμε και το στολίσαμε.


   Έπειτα καταπιαστήκαμε να ετοιμάζουμε το μικρό μας δωράκι για τη μαμά. Ζωγραφίσαμε τη μανούλα μας, κόψαμε και κολλήσαμε πολύχρωμα χαρτιά και φτιάξαμε μια όμορφη παιδική κάρτα. Μέσα φτιάξαμε μια όμορφη ζωγραφιά και της γράψαμε λογάκια από την καρδιά μας. Η ιδέα ήταν από το pinterest.



Ζωγραφίζουμε τη μανούλα μας




Κολλάμε σε πολύχρωμα χαρτιά


Στολίζουμε με μπαλονάκια που γράφουμε το μήνυμά μας στη μανούλα

Γράφουμε τις ευχές μας
                                     
                                      



Φτιάχνουμε την ομορφότερη ζωγραφιά για τη μαμά μας


                                      



Οι καρτούλες μας έτοιμες...
















 * Τρίτη τάξη

   Με τα παιδιά της τρίτης τάξης δουλέψαμε πιο αναλυτικά. Διαβάσαμε κείμενα και όμορφα ποιήματα για τη μητέρα και γράψαμε τις δικές μας σκέψεις για το πλάσμα αυτό που έχουμε σαν άγγελό μας στη ζωή. Σκαρφιστήκαμε όμορφα τετράστιχα και αποτυπώσαμε όσα έχουμε κρυμμένα στην καρδιά μας για τη μαμά ( Νεοελληνική Γλώσσα), ακούσαμε όμορφα τραγούδια για τη μαμά ( Μουσική) και φτιάξαμε τα δωράκια μας ( Καλλιτεχνικά).

   Κόψαμε λουλούδια και φτιάξαμε όμορφα πολύχρωμα μπουκέτα για να χαρίσουμε στη μαμά την ημέρα της γιορτής της. ( Pinterest)





Μπουκετάκια έτοιμα
   Έπειτα κόψαμε χαρτονάκια ..σχηματίσαμε ένα τρίπτυχο και συνδυάσαμε κατασκευή, γραφή και κολάζ σε μια όμορφη κάρτα..

" Μαμά σε αγαπάω με όλα τα κομμάτια της καρδιάς μου! "














 *  Για τη δική μου μαμά που την αγαπώ πέρα και πάνω από όλους και από όλα! *


:-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου