Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Χρόνια πολλά γιαγιά και παππού!!

   Κάθε χρόνο η πρώτη μέρα του Οκτώβρη παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στους παππούδες και στις γιαγιάδες. 

   Γιορτάζουν εκείνοι που δε διστάζουν να γίνουν οι ίδιοι παιδιά μαζί με τα εγγόνια τους και που στις μέρες μας η συμβολή τους στην ανατροφή των εγγονών τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και απαραίτητη. 



   Βάσει ερευνών τα παιδιά που συναναστρέφονται με τις γιαγιάδες και τους παππούδες αποκτούν πιο ξεκάθαρη οικογενειακή ταυτότητα και αποκτούν εμπειρίες που είναι βοηθητικές για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.
Οι γιαγιάδες και οι παππούδες από την πλευρά τους αντλούν μεγάλη χαρά και ενέργεια από την επαφή τους με τα παιδιά και το ατελείωτο παιγνίδι με τα εγγόνια τους και ο χρόνος που περνούν μαζί τους είναι για αυτούς ζωτικής σημασίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ενεργοί και χρήσιμοι και ενισχύεται σημαντικά η αυτοεκτίμησή τους.


   Με τα παιδιά συζητήσαμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Πώς τους λένε; Πού ζουν; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Μπορούμε να τους περιγράψουμε; Τι μας αρέσει να κάνουμε μαζί τους, ποια είναι η πιο αγαπημένη τους ασχολία; Εργάζονται; Ποιο φαγητό που μαγειρεύουν είναι το αγαπημένο μας; Είπαμε και για κάποιους παππούδες και γιαγιάδες που δεν είναι πια μαζί μας αλλά μας κοιτούν και μας προστατεύουν από ψηλά. Αυτούς τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη ακόμα και αν δεν τους γνωρίσαμε ή δεν τους θυμόμαστε καλά.

'   Επειτα ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το δωράκι μας. Ένα δωράκι χειροποίητο από χεράκια παιδικά που όμως κρύβει όλη την αγάπη και όλα τα ευχαριστώ για τις πολύτιμες γιαγιάδες και τους λατρεμένους παππούδες που γεμίζουν τη ζωή μας και καμία φορά μας γλιτώνουν και από τα "βάσανα" που μας επιβάλλουν η μαμά και ο μπαμπάς.
  
    Φιγούρες του παππού και της γιαγιάς με ποτηράκι (ιδέα από το pinterest)... Ζωγραφίσαμε, κόψαμε, κολλήσαμε..... Και φυσικά μιας και δεν είμαστε πια μαθητές του νηπιαγωγείου, αλλά της τρίτης τάξης και ξέρουμε να μιλάμε και να γράφουμε ελληνικά φτιάξαμε όμορφες καρτούλες και τις στολίσαμε με όμορφα λογάκια από την καρδιά μας! 




















    Και μερικές ακόμα καρτούλες που φτιάξαμε με τα παιδάκια του τμήματος του Σαββάτου...










                       Χρόνια πολλά γιαγιά και παππού!!!!!! 

              Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε στη ζωή μας!!!!!!!!


                                                      :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου