Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Happy Halloween!!!

   Το Halloween γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, γνωστό και ως "trick or treat" («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Χάλοουιν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομαχτικά. ( από το Βικιπαιδεία)


   Μιας και είμαστε στη Νέα Υόρκη και εδώ η γιορτή γιορτάζεται και με το παραπάνω είπαμε να αφιερώσουμε μία ημέρα σε αυτή τη γιορτή - παρά το ότι η θρησκεία μας δεν το αποδέχεται-τρώγοντας γλυκά και σοκολάτες και φτιάχνοντας κατασκευές. Ήταν μια ευκαιρία να επιβραβεύσω τα παιδιά για τη χθεσινή τους παρουσία στη γιορτή και όλη την προσπάθεια του προηγούμενου διαστήματος.

  • Απογευματινό τμήμα
   Με τα παιδιά της τρίτης τάξης βάψαμε πιατάκια, κόψαμε εικόνες που παραπέμπουν στη σημερινή ημέρα, όπως μαύρες γάτες, νυχτερίδες και μάγισσες και φτιάξαμε όμορφα Halloween καδράκια ( ιδέα από το Pinterest).















  • Παιδικός Σταθμός
   Αλλά και με τα μικράκια του παιδικού σταθμού ήμασταν στο ίδιο κλίμα. Η ιδέα προέκυψε από τη συνάδελφο Αλεξάνδρα και άμεσα υλοποιήθηκε καθώς μας βρήκε όλους σύμφωνους. Τα μανίκα σηκώθηκαν, τα σφουγγαροπινέλα μοιράστηκαν, οι πορτοκαλί τέμπερες πήραν θέση στα θρανία και αρχίσαμε... Φτιάξαμε τρομαχτικές μαγισσοκολοκύθες!!







Από τη Νέα Υόρκη........

TRICK OR TREAT?????!!!!!!!!!!!





       :-)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου