Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

2015 ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!

   Επιστρέψαμε!!!!!!!!!! 
 
   Μετά από σχεδόν 10 μερούλες διακοπών μικροί και μεγάλοι είμαστε πάλι πίσω στα θρανία γεμάτοι κέφι και όρεξη για δουλειά και πολύ διάθεση για κουβέντα...πώς περάσαμε, τι δώρα πήραμε, ήρθε ο αγαπημένος μας Άγιος, πώς τον υποδεχτήκαμε σπίτι, που πήγαμε, με ποιους περάσαμε αυτές τις ημέρς....... Πολλές οι ημέρες απουσίας , πολλά τα νέα και φυσικά πολύ μεγάλη η όρεξη για κουβέντα.... Τι κι αν νιώσαμε όλοι σα να μην πέρασε μια μέρα που ήμασταν χωριστά, η διάθεση για κουβέντα και όλα όσα έχουμε να μοιραστούμε άλλα λένε!!

   Αρχικά ασχοληθήκαμε με καλωσορίσματα...Πρώτα τη νέα εβδομάδα - ευκαιρία να θυμηθούμε τα ονόματα από τις ημέρες της εβδομάδας- , το πρώτο παιδάκι του χρόνου, τον Ιανουάριο και φυσικά τη νέα χρονιά! Αναγνωρίσαμε τους αριθμούς, τους βάλαμε στη σειρά, σχηματίσαμε τον προηγούμενο και τον επόμενο χρόνο, μέχρι που εμπεδώσαμε ότι πια έχουμε 2015!!

Καλώς μας ήρθες 2015!!!









   Έπειτα ασχοληθήκαμε με διάφορα φύλλα εργασίας που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες. Γράψαμε ευχές σε αστεράκια, βρήκαμε, αναγνωρίσαμε και κυκλώσαμε το 2015 ανάμεσα σε πολλούς αριθμούς, στείλαμε διακοπές με τρένο το 2014 και υποδεχτήκαμε το 2015 ( ευχαριστώ τις συναδέλφους Τάνια Μάνεση και Ανθή Ζήση για το υλικό που μας προσφέρουν απλόχερα!), συνθέσαμε τη λέξη Ιανουάριος με όποιο τρόπο ξέραμε ( κυβάκια, μανταλάκια, καρτέλες, πίνακα) και παίξαμε με τα γράμματα συνθέτοντας τις απαντήσεις στις ερωτήσεις - γρίφους της κυρίας (αγαπημένο παιχνίδι της ομάδας φέτος) !!

   Πάρτε μια ιδέα για όσα κάναμε...

















   Ανάμεσα σε εργασίες γνωριμίας με τη νέα χρονιά, επανάληψη των γραμμάτων που ήδη ξέρουμε , διδασκαλία καινούριας φωνούλας, δραστηριότητες για τα Θεοφάνεια και για τον Ιωάννη Βαπτιστή, ξεκινήσαμε με τα παιδιά να φτιάχνουμε ένα βιβλίο για το 2015, κρύβοντας μέσα στις σελίδες του αυτούς που μας είναι πολύτιμοι, τις προσδοκίες μας, τις ευχές και τους στόχους μας και όσα απευχόμαστε να συμβούν. 

   Ξεκινήσαμε από το εξώφυλλο....


Αφού γράψαμε τη χρονολογία κολλάμε τα αστεράκια μας

Γράφουμε τίτλο και όνομα






   Στη συνέχεια η σκέψη ήταν να φτιάχνουμε μια ζωγραφιά για κάθε αριθμό του χρόνου.... Για το 2 ζωγραφίσαμε 2 ανθρώπους που αγαπάμε πολύ και θέλουμε να μας συντροφεύει η παρέα τους και η παρουσία τους το 2015....









   Για το 0 από το έτος 2015 ζωγραφίσαμε και γράψαμε κάτι που δε θα επιθυμούσαμε και που ευχόμαστε να μη συμβεί αυτή τη χρονιά.. Ένας τρόπος να φανερώσουν τα παιδιά και τους φόβους που κρύβουν μέσα τους και να τους συζητήσουμε!!








   Έπειτα για το 1 του 2015 γράψαμε έναν από τους στόχους που θα θέλαμε να καταφέρουμε φέτος...











   Τέλος για το 5 του 2015 ζωγραφίσαμε 5 ωραίες εικόνες , γλυκές, τρυφερές και αισιόδοξες για να μας συνοδεύουν κάθε μέρα της νέας χρονιάς.




    Κάναμε ποδαρικό με το δεξί! Η πρώτη εβδομάδα πέρασε γρήγορα και δημιουργικά!! Όπως ακριβώς ευχόμαστε να κυλήσει και η υπόλοιπη χρονιά μας!!

   Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους με υγεία και δημιουργία!!!!!!!!

7 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ αγαπημένες μου φίλες!!! Καλή χρονιά σε όλους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες κάνατε για το 2015!!!!Καλή χρονιά Γιώτα μου χαρούμενη και δημιουργική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή