Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα των Βετεράνων

   Κάθε 11 του Νοέμβρη γιορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η Ημέρα των Βετεράνων. Πρόκειται για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής, μέσω της οποίας έληξαν οι εχθροπραξίες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και της Γερμανίας την ενδέκατη ώρα στις 11/11 του 1918.

   Στις 11 του Νοέμβρη κάθε χρόνου αποδίδεται φόρος τιμής σε εκείνους τους άνδρες και σε εκείνες τις γυναίκες που υπηρέτησαν με θάρρος στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους κάποιοι από αυτούς προκειμένου να έχει ο αμερικανικός λαός ελευθερία, ειρήνη και δύναμη. Αυτούς τους ανθρώπους οι Αμερικάνοι αποκαλούν Βετεράνους ή αλλιώς Ήρωες.


   Με τα παιδάκια του παιδικού σταθμού εξηγήσαμε τι γιορτάζουμε την ημέρα αυτή και βλέποντας εικόνες αναφέραμε τα σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών.

* Ο αετός, που δείχνει τη δύναμη της χώρας.
* Το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής ανεξαρτησίας.
* Την αμερικανική σημαία με τις λευκές και κόκκινες λωρίδες και τα 50 αστέρια, τόσα όσα και οι πολιτείες της Αμερικής.
* Τα πυροτεχνήματα που συνηθίζουν να ρίχνουν στις εθνικές αμερικανικές γιορτές.
Αναφέραμε πόσο γενναίοι και θαρραλέοι είναι οι στρατιώτες που κάθε φορά πολεμούν για την ελευθερία και στο τέλος όλοι μαζί φωνάξαμε ένα μεγάλο " Ζήτω οι Βετεράνοι!!!!!"

   Επειδή όμως η ηλικία των μαθητών είναι πολύ μικρή για να εστιάσουμε περισσότερο στα ιστορικά γεγονότα, εμείς αποφασίσαμε να δούμε τη γιορτή λίγο πιο καλλιτεχνικά.... Φτιάξαμε 2 από τα σύμβολα , για τα οποία συζητήσαμε.

* Ο αετός

   Χαρτόνια με τα μέρη του βασιλιά των πουλιών μοιράστηκαν στα παιδιά και εκείνα παίζοντας προσπάθησαν να τα συναρμολογήσουν σχηματίζοντας έναν περήφανο αετό. Κολλήσαμε μάτια, ράμφος και τρία αστεράκια στο σώμα του αετού με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.














Happy Veterans Day

* Η αμερικανική σημαία

   Με δαχτυλομπογιές ζωγραφίσαμε μια αμερικανική σημαία. Αφήσαμε και το αποτύπωμα της παλαμίτσας μας, κολλήσαμε και λίγα συμβολικά αστεράκια και ιδού... ( Μπορεί  η εργασία να φαίνεται απλή, αλλά η εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας, ο συντονισμός χεριού-ματιού και η προσπάθεια να περιορίσουν το χρώμα μέσα στα περιγράμματα δυσκόλεψε αρκετά τα παιδάκια του παιδικού σταθμού.)







Ζήτω οι Βετεράνοι!!


   Από τη Νέα Υόρκη....καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!! 

                                          :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου