Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η Ημέρα των Ευχαριστιών ( 2015)

   Πέρσι τέτοιο περίπου καιρό μας είχε γίνει μια πολύ τιμητική πρόταση από την διαδικτυακή φίλη Μαρία Ποθητού και τα Χαμογελάκια της. Η πρόταση αφορούσε τη συμμετοχή του ελληνικού απογευματινού Νηπιαγωγείου της Αγίας Ειρήνης σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής προ Χριστουγεννιάτικων και Χριστουγεννιάτικων εθίμων με άλλα σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας.


   Εμείς από εδώ ασχοληθήκαμε με την Ημέρα των Ευχαριστιών. Θεωρήσαμε ότι είναι μια πολύ όμορφη παράδοση, μια γιορτή που στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού γιορτάζεται με κάθε επισημότητα . Άλλωστε είναι πάντα υπέροχο να αποδίδουμε ευχαριστίες στο Δημιουργό για όλα όσα εμείς έχουμε και ίσως θεωρούμε δεδομένα, ενώ άλλοι άνθρωποι δεν τα έχουν. Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι από τα ομορφότερα αισθήματα που έχει ο άνθρωπος και πρέπει πάντα να καλλιεργείται και να προάγεται.

   Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ανταλλαγής εθίμων όπως παρουσιάστηκαν από τα Χαμογελάκια.

   Και κάνοντας κλικ σε αυτό το σύνδεσμο Thanksgiving Day μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστά τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου της Αγίας Ειρήνης για την Ημέρα των Ευχαριστιών όπως ανέβηκε στο YouTube( πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών των μαθητών και της διεύθυνσης του σχολείου.) Τα παιδιά δούλεψαν με ενθουσιασμό για τη δημιουργία και την παρουσίαση αυτού του βίντεο κάνοντας χειροτεχνίες, κατασκευές, αφήγηση, σειροθέτηση εικόνων και κειμένων της ιστορίας της γιορτής καθώς επίσης  βιντεοσκόπηση της ιστορίας των Ευχαριστιών.

    Εν αναμονή των φετινών δραστηριοτήτων για την Ημέρα των Ευχαριστιών...

                                :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου