Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η γιορτή των Αρχαγγέλων...Η γιορτή της Αεροπορίας!

   8 Νοεμβρίου: Ημέρα που έχουν την τιμητική τους οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ, οι φύλακες άγγελοι που στέλνει ο Θεός στους ανθρώπους για να τους προστατεύει από κάθε κακό, οι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, τα σχολεία της ομογένειας σήμερα λόγω εκλογών ήταν όλα κλειστά και έτσι εμείς με τα παιδάκια του παιδικού σταθμού και τη συνάδελφο αποδώσαμε τιμή στους Ταξιάρχες από τα χθες.


   Μιας και όλη την προηγούμενη εβδομάδα ασχολούμασταν με τα σχήματα - χρωστάω ανάρτηση για τα σχήματα- η γιορτή των αγγέλων μας έδωσε την αφορμή να υποθέσουμε τι σχήμα έχουν τα αεροπλάνα, με τι μοιάζουν, είναι μικρά ή μεγάλα ( έννοιες μεγεθών) κι έπειτα να γίνουμε οι ίδιοι αεροπλανάκια, να κάνουμε τα σώματά μας αεροπλανάκια μέσα στην τάξη, να πάρουμε αντικείμενα και να προσποιηθούμε ότι είναι αεροπλάνα και τα απογειώνουμε ή τα προσγειώνουμε σε συγκεκριμένο χώρο-αεροδρόμιο και τελικά να φτιάξουμε αεροπλάνα χρησιμοποιώντας τα σχήματα που μάθαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

   Χαρτόνια σκορπίστηκαν στα θρανία για να σχεδιάσουν οι κυρίες πολύχρωμα αεροπλάνα, τετραγωνάκια για παράθυρα, ορθογώνια για πιλοτήρια, τρίγωνα για να στολίσουν τα φτερά, αστεράκια για το σήμα της υποτιθέμενης εταιρίας στην οποία ανήκει το αεροπλάνο μας, κυκλάκια για ρόδες....








   Όπως έχω ξαναναφέρει, στην ηλικία των 3 που είναι ο μέσος όρος ηλικίας των μαθητών του παιδικού σταθμού, στόχος μας δεν είναι τα παιδιά να μάθουν να κόβουν, αλλά να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα διαλέγοντας τα μικρά χαρτάκια που θα πρέπει να κολλήσουν ( αναγνώριση σχημάτων ανά είδος, μέγεθος, χρώμα), αλλά και να κάνουν συντονισμό ματιού-χεριού ( που υπάρχει κόλλα άρα εκεί πρέπει να κολλήσω το χαρτάκι) και να καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα ( ποιο μέρος του αεροπλάνου πρέπει να κολλήσω που). 

   Η δραστηριότητα μπορεί να φαίνεται αργή ή  μικρή ή εύκολη, αλλά εμείς την καταδιασκεδάσαμε και τα αεροπλανάκια μας είναι ήδη απογειωμένα στην τάξη μας...

   Την περσινή μου ανάρτηση για τη γιορτή των Ταξιαρχών μπορείτε να δείτε εδώ: giotasnotebook.

   Από τη Νέα Υόρκη που ζει σε ρυθμό εκλογικών αποτελεσμάτων........Καλημέρα Ελλάδα.....Καληνύχτα Αμερική!!!!

                                                             :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου