Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Σπίτι μου σπιτάκι μου..

( Μεταβρεφικό τμήμα....)
 Αφορμής γενομένης από τα χρωματιστά σπιτάκια τους τα έδωσα ξανά προκειμένουν να παρατηρήσουμε τι έχει πάνω του το κάθε σπιτάκι....Τι έχουν ίδιο και τι διαφορετικό.....Διαφορετικό παρατήρησαν τα περισσότερα παιδάκια ότι είναι το χρώμα του κάθε σπιτού....Όλα όμως έχουν πορτούλα και παράθυρα....Άλλα έχουν μικρά παραθυράκια και άλλα πιο μεγάλα....Και εκεί που δεν το περίμενα ένα αγαπημένο μικράκι έδωσε την αφορμή....: " Κυρία να πάρω το ένα σπιτάκι σπίτι μου;" Αυτό ήταν... Όλα το ένα μετά το άλλο άρχισαν να ζητάνε σπιτάκια.....Και τότε  έγινε η πρόταση...."Θέλετε να πάρετε αυτά που είναι έτοιμα ή μήπως να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του;" Η απάντηση φυσικά ήταν η αναμενόμενη.... Να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του.....Αντί για χαρτιά και χαρτόνια μοιράστηκαν χαρτοσακούλες, μαρκαδόροι και τα μικρά χεράκια έπιασαν δουλειά...
Αγαπημένο υλικό....Χαρτοσακούλες!!

Τα σπιτάκια μας ...
Κολλήσαμε σκεπούλες..( βοήθησε στο κόψιμο και η κυρία..)

Στη συνέχεια μοιράσαμε στα παιδάκια πιατάκια και κηρομπογιές και τους ρώτησα...."Πού θέλετε να βρίσκεται το σπιτάκι σας; Στο βουνό; Στη θάλασσα; Στο δρόμο;" Ανάλογα τι ήθελε το καθένα διάλεξε το χρώμα που προτιμούσε για να βαφτεί το πιατάκι πάνω στο οποίο θα κολλούσαμε τα σπιτάκια μας...
Μπλε για τον Ντένις που ήθελε σπίτι στη θάλασσα....

Καφέ ηια τον Άλεξ που ήθελε το σπίτι του στο βουνό..
Έπειτα ρώτησα τα παιδιά ποιοι μένουν στο σπίτι αυτό .. το κάθε παιδάκι διάλεγε από τις κομμένες φατσούλες τα πρόσωπα εκείνα που ταίριαζαν με τα μέλη της οικογένειάς τους.. Σκοπός σε αυτή τη δραστηριότητα δεν ήταν τα παιδιά να κόψουν, αλλά να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα της οικογένειάς τους, να τα ονοματίσουν έστω και στα αγγλικά, να επαναλάβουμε τις λεξούλες στα ελληνικά, να ζωγραφίσουν τα πρόσωπα προσπαθώντας να μείνουν εντός του περιγράμματος και τελικά να τα κολλήσουν πάνω στο σπιτάκι.

Ποιοι μένουν στο σπίτι μαζί μας;

Κολλάμε τους συγκάτοικους της οικογένειάς μας..

Το σπίτι και η οικογένεια της Κικής (3.5 ετών)

Και αυτά είναι τα σπιτάκια μας όταν πια ολοκληρώθηκε η εργασία, όταν τα κόλλησε η κυρία και τα έβαλε στο ράφι για να τα πάρουμε φεύγοντας και να τα δείξουμε στη μαμά και στον μπαμπά..
Τα σπιτάκια μας.....

...όλα τόσο ίδια μα τόσο διαφορετικά και μοναδικά!
Πολύ όμορφα σπιτάκια με χαρτοσακούλες μπορείτε να δείτε και εδώ: http://edonipiagogeio.blogspot.com/2014/10/blog-post_3.html Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου