Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τα χρωματιστά σπιτάκια

   Δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη και πλέον στη Νέα Υόρκη ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το Φθινόπωρο. Τα πρώτα κρύα ήδη έκαναν την εμφάνισή τους και όλοι - μικροί και μεγάλοι- προετοιμαζόμαστε για την Ημέρα των Ευχαριστιών ( Thanksgiving), η οποία γιορτάζεται πάντα την τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη. Το τέλος του μήνα θα μας βρει να ευγνωμονούμε και να ευχαριστούμε το Θεό και Δημιουργό για όλα τα αγαθά που μας προσφέρει σε μια οικογενειακή ζεστή γιορτή για όλη την οικογένεια. Η γιορτή αποκαλείται και "Ημέρα της Γαλοπούλας" (Turkey Day), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.
   Βασιζόμενη λοιπόν σε αυτή την όμορφη γιορτή θεώρησα ιδανική ευκαιρία να συνδυάσω τα χρώματα και τα σπιτάκια στην τάξη του μεταβρεφικού τμήματος. Στόχος είναι από τώρα και μέχρι τα Χριστούγεννα να ασχοληθούμε με το σπίτι και την οικογένεια.
Από μια ιδέα που είδα στο pinterest και πραγματικά λάτρεψα- κάτι υπέροχα χρωματιστά σπιτάκια με απίθανες λεπτομέρειες- έφτιαξα και γω τα δικά μου σπιτάκια στα βασικά χρώματα και με ξεχωριστές σκεπές.


Τα παιδιά προσπαθούν να δουν τι τους άφησα πάνω στο τραπέζι...



 Άφησα στο τραπέζι τα σπιτιάκια κι έδωσα χρόνο στα παιδιά για να τα επεξεργαστούν. Σύντομα αυτά για να δουν όλα τα σπιτάκια τα έβαλαν στη σειρά και ξεκίνησαν να προσπαθούν να ταιριάξουν τις αντίστοιχες σκεπές.


  










Τα μικρά θαυματουργά χεράκια κάνουν ταιριάσματα..

   Στη συνέχεια και αφού ταιριάξαμε τα σπιτάκια με τις σκεπές λέγοντας και τα χρώματα , ζήτησα από τα παιδιά να βρουν από όόοολη την τάξη αντικείμενα που να έχουν το ίδιο χρώμα με το σπιτάκι που τους έδειχνα...
Αυτή η διαδικασία πολύ μας άρεσε....

Έμοιαζε με παιχνίδι...


Έχουμε πολλά χρωματιστά παιχνίδια στην τάξη μας....

Κόκκινο...

Μοβ..

Η Χριστίνα, σχεδόν 3 ετών, τα βάζει στη σειρά.... 

Κίτρινο..
Πράσινο και αγαπημένο ροζ..

Πορτοκαλί..
   Αφού αντιστοιχίσαμε χρωματιστά σπιτάκια με χρωματιστές σκεπές και είπαμε τα ονόματά τους και τα βάλαμε στη σειρά και βρήκαμε και άλλα χρωματιστά πραγματάκια που να ταιριάζουν στο κάθε σπιτάκι, κάναμε μια προσπάθεια να μετρήσουμε τα σπιτάκια μας....Όμως είμαστε μικρούλικα ακόμα παιδάκια και μόνο ως το 3 καταφέρνουμε να μετρήσουμε ....
1...2...3...

1...2...


1....
   Η κυρία όμως λέει ότι έχουμε ακόμα πολυυυυυύ καιρό ακόμα και πολλέεεεες τάξεις και θα μάθουμε να μετράμε τέλεια!!
Για τόσο μικρά παιδάκια κάναμε αρκετές δραστηριότητες και τα πήγαμε περίφημα!!!
     
       Προσεχώς περισσότερα...

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοια δασκάλα και τόσο δημιουργική δουλειά μέχρι το 100 θα μάθουν να μετράνε τα παιδάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή